Zalig Algarve

Voor magazine The Art of Living mocht ik vorig jaar enkele mooie reportages schrijven over reizen en mooie bestemmingen in het buitenland. En dat was absoluut niet vervelend om te doen kan ik je vertellen!

Eén van deze reportages betrof Zalig Algarve, een platform met een divers aanbod aan prachtige villa’s en appartementen, variërend van tien weelderige villa’s en landhuizen tot twee schitterend gelegen appartementen, allemaal met een zwembad. Alle accommodaties zijn door oprichter en eigenaar Tom Gysels zelf geselecteerd, bezocht en gefotografeerd. Zijn verhaal is mij goed bijgebleven, mede omdat het hem lukte om zijn passie om te zetten naar een goedlopend bedrijf. Graag deel ik daarom een stukje uit zijn verhaal. 

Het begon allemaal met de verhuur van één luxe vakantiewoning in 2009.  “We kwamen op het idee nadat ik met mijn gezin een luxe vakantiewoning kocht in het gebied,” aluds Tom. “Tijdens de momenten dat wij niet in de woning konden verblijven, wilden we het graag verhuren. Mijn passie voor fotografie en het bouwen van websites bleken de perfecte bouwstenen voor het creëren van een platform om huurders aan te trekken. Al gauw was onze vakantiewoning voor een groot deel van het jaar verhuurd. Bevriende Nederlanders en Belgen die ook een woning in het gebied hebben, raakten enthousiast en zo is het concept ontstaan van een kleinschalig verhuurbedrijf van luxe vakantiewoningen in de Algarve.”

Inmiddels bestaat het aanbod van Zalig Algarve uit twaalf schitterende accommodaties. “De eigenaren ken ik persoonlijk, waardoor het contact erg prettig en laagdrempelig is,” aldus Tom. Vanuit de geweldige accommodatie kunnen huurders optimaal genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft. Denk: een bijzondere mix van prachtige natuur en cultuur en een heerlijk zacht klimaat (gemiddeld 300 zondagen per jaar). “Zelf werd ik, gedurende mijn eerste bezoek aan de Algarve zo’n tien jaar geleden, direct verliefd op de streek. Ik was verrast door de diversiteit en de puurheid van de omgeving. De kust van de Algarve behoort tot één van de mooiste van Europa. En ook het binnenland ademt een heel bijzondere sfeer, met haar glooiende landschappen, grote rotspartijen en beboste bergen, afgewisseld met sfeervolle witte dorpjes. Daarnaast is de Algarve ook voor golfliefhebbers een walhalla. Momenteel zijn er 34 golfbanen gelegen in het gebied en twee in de maak. En wie van lekker eten houdt is hier ook aan het juiste adres. In de vele gezellige restaurantjes geniet u van heerlijke authentieke Portugese gerechten in een bijzondere sfeer. En ervaart u de gastvrijheid van de bevolking die, in tegenstelling tot vele andere Europese landen, goed Engels spreekt. Kortom: u vindt hier werkelijk alles om te genieten van een heerlijke zonvakantie.”

Voor meer informatie over Zalig Algarve neem een kijkje op: www.zaligalgarvetehuur.be.  

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *